Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

EXCLUSIV: Sacrificiul pe care este gata să-l facă un român pentru a-și îndeplini visul

© ZastavkiКремль
Кремль - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În luna mai, un sibian va pleca din România pentru a ajunge în Rusia chiar de Ziua Naţională a Rusiei. Întreaga poveste, în exclusivitate pentru Sputnik

BUCUREŞTI, 12 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Viorel Cercea este un bărbat din Sibiu care are un vis: să ajungă anul acesta în Moscova, chiar de Ziua Naţională, adică pe 12 iunie.

Până aici, nimic neobişnuit, numai că Viorel Cercea vrea să facă acest drum pe jos. Chiar dacă ştie că va avea de parcurs aproape 2000 de kilometri, omul este decis să îşi ducă visul la îndeplinire. El spune că a mai parcurs distanţe pe jos dar că, până în prezent, unica lui "aventură" pietonală a fost doar pe ruta Sibiu-Dolj.

Sputnik a aflat de intenţia lui şi a stat de vorbă cu Viorel, care, dând dovadă de o sinceritate debordantă, dar şi de inocenţă, şi-a povestit planurile şi visul.

El spune că Rusia nu reprezintă pentru el o preocupare şi că nu i-au plăcut de la început ruşii.

"Nu este o preocupare, ci "Moscova nu crede în lacrimi", "Bărbierul din Siberia" sunt responsabile, făcându-mă să iubesc Rusia! Cu ceva vreme în urmă uram acest popor, nu mult, dar de mic copil studiam filmul american. Domnul Nikita Mihalkov, marele regizor rus, m-a făcut să nu mai urăsc acest popor! Îi mulţumesc! Sunt vecinii noştri!", a precizat Viorel.

Şi, totuşi, cum va reuşi să se descurce la un drum atât de lung? Sibianul este extrem de hotărât să ajungă în Rusia, aşa că spune că îşi va lua şi un atlas geografic clasic. Este de la sine înţeles că sensul întrebării mele se pierduse pe traseu, aşa că l-am întrebat care va fi, concret, traseul pe care vrea să îlstrăbată.

"Am timp până în luna mai să mă pregătesc. Important este să ajung la timp în 12 iunie, Ziua Naţională a poporului rus!", a explicat sibianul.

Dacă în privinţa traseului nu am putut afla informaţii prea exacte, mi-am exprimat curiozitatea cu privire la banii de drum.

Viorel Cercea este, în schimb, genul de om pe care "nimic nu îl sperie, nimic nu îl doboară". El spune că se descurcă şi că nu cerşeşte sponsorizări.

Unde va dormi? Cum se va descurca?

"Mă descurc, sunt foarte sigur. Nopţile nu mă tem! Serviciul meu militar m-a călit! Am fost pompier!" a lămurit omul şi această dilemă.

Viorel nu are nici viză pentru Federaţia Rusă şi este uimit aflând că lucrurile s-au schimbat de la Badea Cârţan până în prezent.

"Exact ca Badea Cârţan. Se ia uşor viza, şi de unde?", a întrebat el.

Recunosc că am contribuit şi eu la visul său, oferindu-I link-ul articolului de pe pagina MAE de unde află unde şi cum poate obţine viza.

Fluxul de știri
0