Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În atenția părinților. Noua metodă de înscriere a copiilor la grădiniță

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Accesați arhiva multimediaGrădiniță
Grădiniță - Sputnik Moldova
Abonare
De astăzi, părinții care vor să-și înscrie copiii la grădiniță o pot face doar online

CHIȘINĂU, 12 feb — Sputnik. Primăria municipiului Chișinău informează că părinții care doresc să-și înscrie copiii la una dintre grădinițele din Capitală, o pot face exclusiv prin intermediul serviciului online egradinita.md.

„Serviciul public on-line de înscriere a copiilor în instituțiile de învățământ preșcolar, egradinita.md, este funcțional și va fi dezvoltat în continuare. Trecerea la sistemul on-line de înscriere a copiilor în instituțiile de educație timpurie este un pas în eliminarea birocrației și a corupției pe segmentul respectiv", a subliniat viceprimarul Ruslan Codreanu.

Viceprimarul Capitalei, Ruslan Codreanu, a mai menționat că, în condițiile în care acest an va fi unul de tranziție de la registrele pe „hârtie" la cele „online", există probabilitatea de a fi admise anumite scăpări. Pentru a depăși aceste probleme, beneficiarii sunt chemați să-și verifice poșta electronică și să completeze anumite date care sunt lipsă.

Cine ar putea fi noii șefi la Primăria Chișinău>>>

Totodată, pentru a asigura transferarea corectă a informației din registrele pe „hârtie" pe cele „electronice", toți directorii de grădinițe au fost instruiți pe parcursul ultimelor două săptămâni, potrivit unui comunicat emis de Primăria Chișinău.

Serviciul egradinita.md oferă posibilitatea transferării copiilor de grădiniță de la o instituție la alta. După completarea cererii, părinții vor putea vizualiza locurile libere pe districtele în care solicitantul dorește să transfere copilul.

În același timp, fiecare instituție de educație timpurie este obligată să publice sistematic numărul locurilor libere din grădiniță.

Fluxul de știri
0