Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce vrea să facă municipalitatea cu unele treceri de pietoni din Chișinău

© Photo : ok.ru / Silviu MușucSilviu Mușuc
Silviu Mușuc - Sputnik Moldova
Abonare
12 persoane și-au pierdut viața, în 2017, fiind loviți de mașini pe trecerile de pietoni din Chișinău. Pentru a fi evitate astfel de tragedii, municipalitatea își propune să reamenajeze ”zebrele” din oraș.
Ce vrea să facă municipalitatea cu unele treceri de pietoni din Chișinău

Veste bună pentru locuitorii Capitalei. În scurt timp, trecerile de pietoni din oraș vor fi reamenajate. Potrivit autorităților, în acest an, pe ”zebrele” din oraș va fi aplicat un material termoplast care va avea combinația de culori alb-roșu. Totodată, unele treceri pietonale vor fi asigurate cu denivelări artificiale pe toată lățimea drumului și vor fi asigurate cu iluminare.

Responsabilii din cadrul primăriei dau asigurări că lucrările de reamenajare a trecerile de pietoni vor demara în primăvara acestui an și spun că prioritate vor avea cele din preajma instituțiilor de învățământ.

„Analiza efectuată de direcția de Poliție a municipiului Chișinău privind situația accidentelor rutiere produse pe trecerile de pietoni arată că, anul trecut, un singur pieton a fost lovit pe timp de noapte, la ora 22:30. Propun să reînnoim toate trecerile de pietoni, iar prioritate să fie cele din preajma instituțiilor de învățământ. Ele sunt multe, dar trebuie să intervenim ca să evităm astfel de tragedii", spune șeful adjunct al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Silviu Mușuc.

Deși reprezentanții direcției generale transport public și căi de comunicație au elaborat un plan de acțiuni privind securizarea participanților la trafic, deocamdată nu se cunoaște câte treceri de pietoni vor fi reamenajate în acest an.

Fluxul de știri
0