Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trecerile de pietoni vor fi mai sigure: Ce propun autoritățile

© Sputnik / Rodion PROCATrecere pietoni
Trecere pietoni - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Capitală vor face trecerile pietonale mai sigure

CHIȘINĂU, 12 feb — Sputnik. Marcajul trecerilor pietonale din Chișinău va fi aplicat în două culori, iar „zebra" va fi iluminată suplimentar.

Direcția generală transport și căi de comunicație a propus ca trecerile pietonale să fie iluminate suplimentar pe timp de noapte, iar aplicarea marcajului din material termoplast să fie realizat în două culori — alb și roșu.

Игра в Pokemon GO - Sputnik Moldova
Pietonii vor fi amendați dacă vor traversa strada cu ochii în telefonul mobil

În același timp, autoritățile propun ca unele segmente de treceri pietonale să fie amenajate sub formă de „denivelări artificiale" pe toată lățimea drumului.

Totodată, este propusă înlocuirea indicatoarelor rutiere pentru pietoni cu cele de tip nou, cu margini reflectorizante, semnalizarea stațiilor de așteptare a transportului public și instalarea parapetului de protecție pentru restricționarea accesului pietonilor către partea carosabilă.

Lucrările de modernizare a trecerilor pietonale vor începe în primăvara acestui an. Prioritate se va da trecerilor pietonale din apropierea instituțiilor de învățământ și pe drumurile aglomerate.

Fluxul de știri
0