Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Arabii vor să investească în Republica Moldova. Iată în ce sectoare ale economiei

© Facebook / Igor DodonPreședintele Republicii Moldova, Igor Dodon și Altețea Sa Șeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și Altețea Sa Șeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum - Sputnik Moldova
Abonare
Un mare grup investițional din Emiratele Arabe Unite vrea să vină cu investiții în mai multe domenii ale economie Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 12 feb — Sputnik. Mai multe companii din Emiratele Arabe Unite manifestă un interes deosebit față de Republica Moldova și își propun să vină cu investiții în domeniul financiar, IT, hotelier și altele. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, în cadrul întrevederii cu Alteța Sa, Șeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, vice-preşedinte, prim-ministru, ministrul Apărării al Emiratelor Arabe Unite, Guvernator al orașului Dubai şi conducător al unui mare grup investițional.

”Există un interes deosebit din partea reprezentanților companiilor din EAU pentru a veni cu investiții în diferite domenii din Republica Moldova, precum cel financiar, imobiliar, IT, hotelier, ș.a.”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele moldovean se află într-o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, fiind la Summit-ul Mondial Guvernamental care se desfășoară la Dubai. La eveniment participă reprezentanți din peste 150 de state al e lumii.

Pe 30 ianuarie, Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite au semnat două documente în vederea consolidării relațiilor bilaterale. Pentru impulsionarea colaborării economice și stabilirea noilor sfere de cooperare a fost semnat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind cooperarea economică şi tehnică.

Potrivit Guvernului, documentul prevede dezvoltarea parteneriatului în domeniile: comerţ cu bunuri şi servicii, investiţii, industrie, agricultură, infrastructură, mediu, energie, educaţie, tehnologii informaţionale și sectorul financiar — bancar. Totodată, prin acest Acord părţile au convenit asupra înfiinţării comisiei economice mixte moldo-emirateze, care va avea rolul de a contribui la dinamizarea relațiilor economice bilaterale.

În prezent, între Guvernul Republicii Moldova și Executivul Emiratelor Arabe Unite sunt semnate patru tratate bilaterale în domeniile: aerian, economic, investițional şi diplomatic.

La sfârșitu anului 2017, directorul general de la SALIC, Abdullah Aldubaikhi, a declarat că Investment Company (SALIC) din Arabia Saudită şi Al Dahra din Emiratele Arabe Unite urmează să investească cinci miliarde de riyali (1,33 miliarde de dolari) în sectorul agricol din regiunea Mării Negre, potrivit agrointel.ro.

Fluxul de știri
0