Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tragedie la Taraclia: O femeie a fost găsită de rude fără suflare

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГазовая комфорка
Газовая комфорка - Sputnik Moldova
Abonare
Caz tragic la Taraclia. O femeie și-a pierdut viața intoxicându-se cu gaz. Corpul neînsuflețit a fost găsit de rude și vecini.

CHIȘINĂU, 11 feb — Sputnik. Sâmbătă, o femeie și-a pierdut viața, iar un tânăr a ajuns  la spital cu arsuri grave. Potrivit angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în primul caz este vorba de o femeie de 72 de ani, din orașul Taraclia, și-a pierdut viața din cauza intoxicării cu gaze. Potrivit datelor preliminare, femeia a conectat soba la o instalație alimentată cu gaz natural, care s-a dovedit a fi defectă.

Pistol with ammunition - Sputnik Moldova
Accidente
Tragedie în Capitală: Poliția oferă detalii în cazul polițistului împușcat în cap

Corpul neînsuflețit a fost găsit de rude și vecini. Oamenii legii presupun că aceasta s-a intoxicat cu gazul natural emanat în încăpere. Urmează a fi stabilite toate circumstanțele și cauza producerii tragediei.

În cel de-al doilea caz, este vorba de un tânăr de 24 de ani din satul Boșcana, raionul Criuleni. El a încercat să aprindă focul la aragaz, însă s-a produs o explozie, iar bărbatul a primit arsuri de gradul III, fiind internat de urgență în spitalul raional. Toate circumstanțele exploziei urmează a fi stabilite.

Cetățenii moldoveni sunt îndemnați să fie foarte prudenți la exploatarea instalațiilor alimentate cu gaze naturale. Pompierii recomandă persoanelor să consulte un specialist în domeniu înaintea utilizării acestora, iar în caz de defecțiune să nu fie exploatate pînă acestea nu sunt aduse în stare tehnic funcționale.

Potrivit Inspectoratului, în ultimele 24 de ore echipele de salvatori și pompieri au intervenit în 11 situații de risc.

Fluxul de știri
0