Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo pentru următoarele zile: Când revin ninsorile

© Sputnik / Grigory Sisoev / Accesați arhiva multimediaСнегопад
Снегопад - Sputnik Moldova
Abonare
Săptămâna care vine va începe cu temperaturi pozitive în termometre. Meteorologii anunță când revin ninsorile

CHIȘINĂU, 11 feb — Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru această noapte, în raioanele de sud ale Republicii Moldova va ninge. În regiunea de centru și Nord, ninsori sunt prognozate abia pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă. Luni, temperatura aerului pe timp de zi va urca până la 3-5 grade plus, iar noaptea va coborî până la minus 3-5 grade Celsius.

În următoarele zile, vremea se va răci. Astfel, în zilele de marți și miercuri, coloana de mercur a termometrelor va coborâ noaptea până la minus 7 grade, iar maximele vor fi de plus 5 grade.

Vântul se va intensifica și va sufla cu 2-7 metri pe secundă. Presiunea atmosferică va fi ridicată.

În toată această perioadă, ziua va fi mai puțin frig, mercurul în termometre va oscila între 0 și +5 grade Celsius.

Ce efecte are asupra oamenilor creşterea presiunii atmosferice

Durerile articulare, tensiunea arterială și astenia sunt doar câteva dintre efectele variaţiei presiunii atmosferice care însoţesc, de cele mai multe ori, anotimpul călduros, scrie CSID.

Potrivit specialiștilor, mediul înconjurător joacă un rol extrem de important în multe dintre procesele fiziologice şi asta deoarece organismul este într-o permanentă adaptare la schimbările de presiune atmosferică. Însă, atunci când schimbările sunt bruşte, organismul va consuma mai multă energie în încercarea de a se adapta, iar acest lucru poate determina apariţia unor probleme.

Fluxul de știri
0