Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

(FOTO/VIDEO) Așa nu se mai poate! Fapta unui moldovean care i-a revoltat pe vameși

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaЗа рулем, автомобиль, La volan, automobil
За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Abonare
Rețineri ca în filme. După ce l-au urmărit pe o distanță de peste 5 kilometri, vameșii l-au prins pe contrabandistul moldovean în apropiere de orașul Bălți

CHIȘINĂU, 10 feb — Sputnik. Recent, inspectorii din cadrul Serviciul Vamal al Republicii Moldova l-au reținut pe un bărbat de 35 de ani în apropiere de municipiul Bălți, după ce l-au urmărit pe o distanță de aproximativ 5 kilometri. El este cercetat penal pentru contrabandă cu mărfuri de larg consum, valoarea cărora depășește 400 de mii de lei.

Totodată, bărbatul urmează să fie sancționat și pentru nesupunere, deoarece acesta a încercat să fugă.

Potrivit oamenilor legii, el a pus în pericol siguranța participanților la traficul rutier, deplasându-se cu viteză excesivă încercând să scape de pedeapsă.

Ulterior, în cadrul verificărilor, Vameșii au depistat 500 de articole de vestimentație, 15 seturi de huse pentru autoturisme, precum și mai multe loturi de scule electrice și unelte.

© Photo : customs.gov.mdMărfuri de contrabandă
Mărfuri de contrabandă - Sputnik Moldova
Mărfuri de contrabandă

Potrivit informațiilor preliminare, bunurile urmau să fie vândute mai multor comercianți care activează în zona de nord a țării.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru contrabandă în proporții deosebit de mari. Investigațiile sunt continuate în vederea identificării tuturor membrilor grupării infracționale, precum și a beneficiarilor loturilor comerciale. Toți cei care vor fi găsiți vinovați riscă privațiune de libertate de la 3 până la 10 ani.

Fluxul de știri
0