Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce a refuzat Trump să publice raportul democraților privind ”dosarul rus”

© AP Photo / Carolyn KasterDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele SUA ar fi vrut s-o facă, dar...

CHIȘINĂU, 10 feb — Sputnik. Motivul invocat pentru care președintele SUA, Donald Trump, a refuzat să publice raportul democraților privind ”dosarul rus” ar fi ”considerentele de securitate națională”, reiese din mesajul juristului lui Trump, Donald McGun,  către Comitetul pentru serviciile de informații al Camerei Reprezentanților a Congresului SUA.

”Deși președintele este tentat să publice memorandumul din 5 februarie, în pofida prezenței în el a numeroase pagini secrete și cu caracter confidențial, nu poate s-o facă în timpul apropiat”, este menționat în textul scrisorii, citat de RIA Novosti.

US President Donald Trump delivers remarks at the National Republican Congressional Committee March Dinner in Washington, US, March 21, 2017. - Sputnik Moldova
Politică
Sondaj: Trump a devenit cel mai nepopular președinte din ultimii 70 de ani

Potrivit sursei, liderul de la Casa Albă a luat în considerare recomandările Ministerului Justiției, dispus să acorde membrilor Comitetului ”ajutor tehnic pentru nivelarea riscurilor”, în cazul în care aceștia vor dori să revadă conținutul documentului.

Adam Shiff, membru al Comitetului pentru serviciile de informație din partea democraților, a numit acest document ”asasinare politică la comandă” a FBI.

Oponenții republicanilor, în replică, au redactat un memorandum a cărui publicare au declarat-o ”o chestiune de echitate fundamentală”.

 

 

Fluxul de știri
0