Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Sportivii ruși au defilat la JO sub drapelul cu 5 inele, coreenii sub unul comun

© Sputnik / Alexey Filippov / Accesați arhiva multimediaLes sportifs russes défilent à Pyeongchang sous la bannière olympique
Les sportifs russes défilent à Pyeongchang sous la bannière olympique - Sputnik Moldova
Abonare
Asistența a salutat călduros apariția echipelor

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Spectatorii prezenți pe principala arenă a Olimpiadei Albe au aplaudat marșul atleților ruși în fața tribunelor.

Cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere, recursul a 47 de atleți ruși, care au dorit să primească invitații la JO, a fost respins de Curtea de Arbitraj Sportiv. Printre aceștia se număra vedeta probei de short-treck, Viktor Ahn, de origine coreeană și deținător a 6 medalii olimpice sub culorile Rusiei.

La moment, 168 sportivi ruși, considerați "curați" de către Comitetul Internațional Olimpic, sunt autorizați să participe la Jocurile din Pyeongchang sub drapelul cu 5 inele, din cauza suspendării Comitetului Olimpic rus.

Astfel, echipa este a treia cea mai numeroasă, SUA și Canada.

Rusia va fi fi prezentată în Coreea de Sud de schiorii, biatloniștii, echipele de bob, sanie, curling, patinaj artistic, skeleton, snowboard, precum și selecționatele masculine și feminine de hochei.

Totodată, parcursul coloanei unite a celor două Corei, sub un steag cu conturul Peninsulei, a fost califacat în lume, inclusiv în rețelele de socializare, drept un ”moment istoric” și un ”simbol de speranță la reunificare”.

© AFP 2024 / Mark RalsonNordul șu Sudul Coreei, împreună, la JO
Nordul șu Sudul Coreei, împreună, la JO  - Sputnik Moldova
Nordul șu Sudul Coreei, împreună, la JO
Fluxul de știri
0