Sexul la bătrânețe: Periculos pentru unii, benefic pentru alții

CC BY 2.0 / Luis Hernandez / Перед сексом
Перед сексом - Sputnik Moldova
Abonare
Descoperirea savanților americani pune la îndoială afirmația precum că „sexul nu are vârstă”.

CHIŞINĂU, 9 feb — Sputnik. Oamenii de știință americani au publicat rezultatele unui studiu despre influența sexului asupra sănătății persoanelor în etate. În articolul publicat de „Journal of Health and Social Behavior", autorii acestuia explică detaliat pentru cine sexul este periculos și pentru cine este benefic.

Savanții au constatat că partidele frecvente de sex la o vârstă înaintată prezintă un pericol mortal pentru bărbați, fiindcă face să crească riscul unui atac de cord. Iar pentru femei, dimpotrivă, este benefic, deoarece reduce riscul dezvoltării hipertoniei.

Пожилые люди гуляют с ребенком в парке - Sputnik Moldova
Până la ce vârstă bărbații pot face copii sănătoși

„Surprinzător, însă bărbații în vârstă care practică sexul mai mult decât o dată pe săptămână suferă de afecțiuni cardiace aproximativ de două ori mai des decât cei care au renunțat la viața sexuală. Dar și mai interesant este că acei bărbați care considerau această ocupație ca fiind deosebit de plăcută, aveau și mai des probleme cu inima", afirmă profesorul Hui Liu de la universitatea din orașul East Lansing (statul Michigan, SUA), citat de RIA Novosti.

Liu și colegii săi au ajuns la această concluzie după ce au studiat datele colectate de serviciile sociale din SUA în cadrul proiectului HAP, care a avut drept scop să cerceteze calitatea vieții persoanelor în etate din America. Au fost luate în studiu peste 2,2 mii de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 57 și 85 de ani.

Fluxul de știri
0