Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Se întâmplă și la case mai mari: Parlamentul Marii Britanii, invadat de molii

© Sputnik / Alexander Vilf / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Лондон
Города мира. Лондон - Sputnik Moldova
Abonare
Circa 9 mii de lire sterline au fost cheltuite pentru combaterea moliilor în Parlamentul Marii Britanii.

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Moliile de haine care s-au cuibărit în clădirea Parlamentului Marii Britanii prezintă un real pericol pentru obiectele de artă, mobila de valoare istorică și țesăturile de aici, comunică RIA Novosti cu referire la ziarul „Telegraph".

Potrivit publicației, anul trecut s-a constatat că în clădirile Parlamentului mișună circa 20 de mii de molii. În anul 2010, numărul acestora abia depășea cifra de 11,8 mii.

Sursa menționează că în 2017 Parlamentul a cheltuit 9 mii de lire sterline pentru preparate împotriva moliilor. În clădiri au fost montate instalații speciale pentru determinarea numărului de molii și aprecierea gravității problemei.

„Populația moliei de haine trebuie ținută sub control pentru a preveni distrugerea mobilei… și a țesăturilor. Invazia de molii amenință de asemenea colecția de opere de artă a Parlamentului care include una dintre cele mai bogate colecții de obiecte de artă din țesături — proprietate a statului", a declarat administrația Parlamentului.

În afară de molii, o altă problemă a clădirilor instituțiilor de stat din Marea Britanie o constituie șobolanii. Câțiva deputați au declarat în mai multe rânduri că ar trebui aduse pisici în clădirea Parlamentului, iar membrii Adunării Londrei s-au adresat direct primarului Sadiq Khan cu o rugăminte similară după ce, în timpul unei excursii pentru elevi, din tavanul unei săli a căzut un șoarece.

Fluxul de știri
0