Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A murit un actor care s-a filmat în pelicula ”Șatra”, în regia lui Emil Loteanu

© Sputnik / Тимофеев / Accesați arhiva multimediaАктриса Светлана Тома в фильме Эмиля Лотяну "Табор уходит в небо"
Актриса Светлана Тома в фильме Эмиля Лотяну Табор уходит в небо - Sputnik Moldova
Abonare
Actorul, poetul și interpretul Dmitrii Buzîleov, care a avut o colaborare fructuoasă cu regizori ca Andrei Koncealovski și Nikita Mihalkov, a murit la vârsta de 61 de ani fiind măcinat de o boală grea.

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik, C.S. Uniunea Cineaștilor din Rusia a anunțat că a murit poetul, actorul de teatru și film Dmitrii Buzîleov, cunoscut pentru rolul jucat în filmul ”Șatra”, regizat de Emil Loteanu. Buzîleov a murit la 61 de ani, suferind de o boală grea.

La vârsta de 18 ani el a încercat să obțină rolul lui Zobar din filmul ”Șatra”, însă acesta i-a revenit actorului moldovean Grigorii Grigoriu. Lui i-a revenit rolul fratelui Radei. Cea mai spectaculoasă scenă a fost atunci când s-a iscat o bătaie din cauza unui cal furat, în care au fost folosite arme de vânătoare adevărate.

Un alt rol important a fost cel al țiganului Mitea din filmul ”Sibiriada”, regizat de Andrei Koncealovski. În timpul filmărilor, actorul a interpretat ”Cântecul țiganilor din Siberia”, care l-a emoționat profund pe Koncialovski. Astfel, acest cântec a devenit și coloana sonoră a filmului. În Franța au apărut mai multe discuri cu cântecele din acest film, opt dintre care erau interpretate de Buzîleov.

Кинорежиссер Лотяну во время съемок фильма Табор уходит в небо - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Festivalul de Film „Întâlnire cu Rusia”: Moștenirea lui Emil Loteanu

În timpul acestor filmări, Dmitrii Buzîleov a legat o prietenie strânsă cu Nikita Mihalkov. Ulterior, Mihalkov l-a invitat în repetate rânduri pentru a se filma în peliculele sale. În timpul filmărilor peliculei ”Oci ciornie” (Ochi negri — n.r.), actorul a făcut cunoștință cu renumitul actor italian Marcello Mastroianni.

Ultimile cuvinte rostite de actorul rus au fost cuvinte de mulțumire și dragoste adresate lui Nikita Mihalkov și colegilor de breaslă.

Ceremonia funerară va avea loc pe 11 februarie. El va fi înmormântat la cimitirul din comuna Pîhtino, de lângă Moscova.

Fluxul de știri
0