Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul de la Chișinău va discuta despre divorț

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații de la Chișinău au pe agenda de discuții în sesiunea de primăvară-vară chestiuni ce țin de divorțul soților

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. În baza acordului comun al soţilor, căsătoria va putea fi desfăcută de către organul de stare civilă. Comisia juridică, numiri și imunități a examinat și va propune plenului Parlamentului aprobarea, în lectură finală, a unui proiect de lege în acest sens.

divorţ развод - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova se schimbă regulile de acordare a divorțului

Potrivit proiectului, în baza acordului comun al soţilor, în cazurile în care între aceştia nu există litigii referitoare la partajul proprietăţii comune în devălmăşie, la întreţinerea, educația şi domiciliul copiilor minori comuni sau cu referire la întreţinerea unuia dintre soți, căsătoria va putea fi desfăcută de către organul de stare civilă în a cărui rază teritorială se află domiciliul unuia dintre soţi. 

Totodată, dacă soţii au copii minori comuni şi nu au ajuns la un acord privind domiciliul, educația sau modul de întreţinere a acestora, sau în lipsa acordului la divorţ al unuia dintre soţi, desfacerea căsătoriei va avea loc pe cale judecătorească.

 

Fluxul de știri
0