Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine va beneficia de bilete gratuite în taberele de copii

© Sputnik / Alexandr Kondratjuk / Accesați arhiva multimediaЭксперимент по переходу на электронные книги в средних школах
Эксперимент по переходу на электронные книги в средних школах - Sputnik Moldova
Abonare
La vară, în taberele din Republica Moldova se vor odihni pe gratis 400 de copii din stânga Nistrului

CHIȘINĂU, 8 feb — Sputnik. Toate lucrările de pregătire a taberelor de copii trebuie să fie încheiate până la 18 mai anul curent, fapt prevăzut în proiectul de lege prezentat pentru dezbatere publică de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Conform documentului, costul unui bilet va fi stabilit de către administrația locală a raionului în care se află respectiva tabără de odihnă, pornind de la banii pe care este gata să-i aloce statul.

Potrivit datelor ministerului de profil, întreținerea zilnică a unui copil în tabăra de vară costă de la 137 de lei până la 209, în funcție de tipul instituției (de zi, turistică, sportivă ș. a.).

Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Copiii și societatea: cum să protejăm tânăra generație

O pătrime din numărul biletelor va fi distribuită gratuit pentru copii orfani, din familii incomplete, dezavantajate și numeroase, precum și pentru copii aflați sub tutelă sau care sunt educați de familii adoptive.

Totodată, vor beneficia de bilete gratuite în taberele de vară și copiii ai căror părinți sunt pensionari și sau au grad de dezabilitate.

Statul va achita costul a 100 de bilete pentru copii din România, conform protocolului de cooperare semnat anterior. Alte 150 de bilete sunt prevăzute pentru copii din Ucraina. Sunt invitați copii și din alte țări în scopul promovării imaginii Moldovei peste hotare.

Totodată, se vor odihni pe gratis 400 de copii din partea stângă a Nistrului.

Pentru ceilalți biletele vor fi vândute cu 20% reducere.

Fluxul de știri
0