Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marea Britanie post Brexit: Relațiile economice cu UE sunt în pericol

© REUTERS / Dado Ruvic/IllustrationBrexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Theresa May reiterează poziția Guvernului britanic față de Uniunea Vamală cu UE.

CHIȘINĂU, 8 feb — Sputnik. Regatul Unit a făcut alegerea între cele două opțiuni privind viitorul relațiilor vamale cu Uniunea Europeană — asta este constatarea care poate fi făcută dintr-un comunicat de presă al purtătorului de cuvânt al premierului britanic.

Pe această cale, Theresa May a decis, pentru prima oară, să arate clar că este exclusă categoric orice posibilitate de „uniune vamală cu UE după Brexit".

"Politica noastră nu presupune să rămânem într-o uniune vamală, așa cum este acum", a declarat reprezentantul oficial al Guvernului britanic.

Săptămâna trecută, într-o discuție cu jurnaliștii din China, premierul britanic a evitat să formuleze un răspuns fără echivoc. Clarificarea poziției vine după ce Financial Times a comunicat, săptămâna trecută, că Marea Britanie ar fi luat în calcul, în mod secret, o înțelegere vamală cu UE după Brexit.

Un alt ziar, Sunday Times, a sugerat că susținătorii Brexit se pregăteau să „meargă" împotriva Theresa May și să o înlocuiască cu secretarul de externe Boris Johnson pentru a prelua conducerea cabinetului de miniștri.

În ciuda ultimei declarații făcute de Downing Street, 10, tensiunile din Guvern se păstrează, iar posibilitatea unei schimbări în fruntea guvernului este destul de mare.  

Totodată, cancelarul de stat, Phillip Hammond, pledează pentru schimbări „foarte modeste" în relația Regatului Unit cu UE.

Fluxul de știri
0