Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Invitaţiile Rusiei pentru businessmanii români, blocate la sugestia Bruxellesului

© Photo : SC SIMEX SAÎntalnire oficială România-Rusia
Întalnire oficială România-Rusia - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
România primeşte directive de la Bruxelles pentru a nu face afaceri cu ruşii! Autorităţile române se vor sesiza?

BUCUREŞTI, 6 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Acuzaţii terifiante privind boicotarea accesului afaceriştilor români pe pieţele din Rusia! Directorul comercial al firmei de mobilă SIMEX, Gabriel Antoniu Lavrincik prezintă fapte de o gravitate extremă, lucruri despre care presa economică din România nu suflă o vorbă.

Lavrincik vorbeşte despre vizita oficială avută de compania condusă de el şi o delegaţie din partea Centrului Expoziţional „Expotsentr" din Moscova, condusă de Tatiana Anatolevna Samuseva. La întâlnire a participat şi reprezentantul Asociaţiei de Mobilă din România, Anca Rîtan. Totul s-a desfăşurat la Köln, în Germania.

„Motivul vizitei: din ce cauză în ultimii 3 ani fabricile româneşti de mobilă nu mai participă la expoziţiile din Moscova unde mobila Made în Romania este foarte apreciată şi cerută?", explică Lavrincik.

Gabriel Lavrincic, director Simex - Sputnik Moldova
Asta da! Declarația unui businessman român care i-a uimit pe toți - FOTO

Delegaţia oficială din Rusia a transmis tuturor producătorilor români de mobilă — ŞI NU NUMAI! — că sunt invitaţi la expoziţiile de profil din Moscova, „asigurând sprijin total pentru cei interesaţi".

Asigurările ruseşti confirmă din nou, declară directorul SIMEX, că Rusia trimite în România constant invitaţii pentru producătorii români la expoziţii, simpozioane economice şi propuneri de afaceri concrete.

„Am aflat cu stupoare din surse oficiale că aceste invitaţii nu ajung niciodată la producătorul român deoarece sunt blocate în Bucureşti, în mare parte la Ministerul Economiei", spune Lavrincik într-un comunicat de presă.

În mod normal, în urma acestor declaraţii, de o asemenea gravitate, instituţiile invocate dar şi seviciile de informaţii ar trebui să se sesizeze şi să verifice situaţia.

Directorul spune că există directive clare de la Bruxelles care „dictează" producătorilor români să nu participe la expoziţiile de profil din Federaţia Rusă, în numele aşa-ziselor sancţiuni, „în acest fel vor să lichideze de pe câmpurile comerciale internaţionale ultimile fabrici româneşti care au rezistat politicii UE". Care ţări UE, spune mai departe omul de afaceri, fac afaceri cu ruşii.

„În momentul de faţă, toate ţările din UE, în afară de România, au relaţii comerciale, industriale, culturale, ştiinţifice şi de turism cu Federaţia Rusă", a punctat Lavrincik.

Piaţa rusă, a adăugat acesta, „cere la unison produse româneşti, mobilă, textile, încălţăminte, produse alimentare/legume/fructe, vinuri, medicamente, mecanică şi utilaje româneşti, turism etc".

Nu este prima dată când Sputnik atrage atenţia asupra reluării relaţiilor comerciale dintre România şi Rusia, un asemenea material putând fi citit aici.

Reacţiile cititorilor arată că opinia publică din România este de acord cu reluarea relaţiilor comerciale în mod intensiv, un internaut fiind de părere că „dacă păstram legăturile comerciale cu ruşii, acum aveam 14% creştere economică şi forţa de muncă nu pleca în lume".

Fluxul de știri
0