În Pyeongchang a fost depistat norovirusul: zeci de persoane sunt deja infectate

© REUTERS / Kim Hong-JiОлимпийская деревня в Пхенчхане
Олимпийская деревня в Пхенчхане - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciile sanitare au anunțat deja că există un pericol real al unei eventuale răspândiri a infecției cu norovirus în rândurile sportivilor.

CHIȘINĂU, 6 feb — Sputnik. În orașul Pyeongchang din Coreea de Sud, unde pe 9 februarie se vor deschide Jocurile Olimpice de Iarnă, s-a înregistrat un focar de infecție gastrointestinală, comunică Sputnik Belarus cu referire la presa locală.

Olimpiada de iarnă din Pyeongchang, Coreea de Sud - Sputnik Moldova
Sport
Câți sportivi moldoveni vor participa la Olimpiada din Coreea

În ultimele zile, în capitala Jocurilor Olimpice-2018, sunt înregistrate tot mai des cazuri de manifestare a norovirusului printre agenții de pază care urmează să asigure securitatea în timpul Olimpiadei; 41 de persoane au fost diagnosticate cu infecția intestinală, dintre care 9 au fost spitalizate. Toate aceste persoane acuză dureri abdominale, vomă, diaree. Virusul a fost depistat în apa potabilă, precum și în camerele de duș și de baie.

Conform informației difuzate de „The Korea Times", apariția norovirusului a provocat concedierea agenților serviciului de securitate. În schimbul acestora au fost aduși circa 900 de soldați care vor activa în 20 de obiective olimpice. Totodată, mijloacele de informare menționează că militarii nu sunt pregătiți pentru o astfel de activitate și-i verifică superficial pe vizitatori.

Serviciile sanitare au anunțat deja că există pericolul unei eventuale răspândiri a infecției cu norovirus în rândurile sportivilor. În acest context, va fi efectuat un control total al apei potabile, precum și a produselor alimentare.

Jocurile Olimpice-2018 se vor desfășura între 9 și 25 februarie, în orașul Pyeongchang.

Fluxul de știri
0