Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Activitatea lui Băsescu în Moldova creează un precedent negativ. Care vor fi consecințele

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Ostalep Валерий Осталеп
Valeriu Ostalep Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
Abonare
Traian Băsescu încalcă nestingherit legislația Republicii Moldova, spune fostul viceministru de Externe Valeriu Ostalep.
Activitatea lui Băsescu în Moldova creează un precedent negativ. Care vor fi consecințele

Activitatea lui Traian Băsescu în Republica Moldova va crea un precedent negativ pentru țara noastră. Declarația aparține politologului Valeriu Ostalep și a fost făcută într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova. Expertul în politică externă se arată nedumerit de tupeul fostului președinte de la București și, totodată, șocat de atitudinea permisivă a Chișinăului.

„Se crează un precedent periculos. Mâine, poimâine, cu același succes, poate să vină Poroșenko în Moldova, teoretic vorbind, și el să-și ia vreo structură după el și să ajungă în Parlament. Același lucru poate să-l facă și președintele Bulgariei", a declarat Valeriu Ostalep pentru Sputnik Moldova.

 Totuși, Ostalep se arată sceptic în ceea ce privește rezultatele pe care Partidul Unității Naționale le va obține la scrutinul parlamentar din toamna acestui an.

„Eu nu cred că acest partid va trece în Parlament, dar nu sunt de acord cu aceste mecanisme electorale. Ori ne înțelegem că nu sunt reguli și dansează toți cum vor, ori ne conducem după reguli. Iar dacă la noi în legislație este scris expres că nu se permite activitatea formațiunilor străine sau a reprezentanților politici ai altor țări și asta totuși se întâmplă…", adaugă politologul sugerând că legislația Republicii Moldova este pur și simplu călcată în picioare. 

Amintim că în vara anului trecut Traian Băsescu a fost ales președinte de onoare al Partidului Unității Naționale, înființat de fostul ministru al Apărării Anatol Șalaru.

Fluxul de știri
0