Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima oră: Cine vine în locul lui Panțîru la Curtea Constituțională

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКонституционный суд
Конституционный суд - Sputnik Moldova
Abonare
Ultima oră: CSM a anunțat concurs cu privire la ocuparea funcției vacante de judecător la Curtea Constituțională a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a lansat procedura de numire în funcție a unui judecător la Curtea Constituţională. CSM a aprobat în cadrul ședinței din 6 februarie hotărârea cu privire la demararea concursului pentru ocuparea funcției vacante de judecător la CC. Decizia a fost luată în baza demersului depus la CSM de către președintele interimar al CC, Aurel Băieșu.

Președintele CSM, Victor Micu, a declarat că data începerii concursului va fi ziua în care hotărârea Consiliului va fi publicată în Monitorul Oficial.

конституционный суд curtea constituțională - Sputnik Moldova
Politică
EXCLUSIV: Detalii despre noul membru al Curții Constituționale

”Propun să anunțăm concurs pentru numirea unui judecător la CC din partea CSM Termenul de depunere a cererilor va fi de 15 zile din momentul publicării anunțului în Monitorul Oficial”, a declarat Micu.

Persoanele interesate de a participa la acest concurs vor trebui să depună dosarul la CSM. Dosarul de participare la concurs trebuie să includă cererea de participare, copia buletinului de identitate, copia carnetului de muncă, CV-ul, recomandare de la ultimul loc de muncă, declarația de avere, cazierul judiciar.

Tudor Panțîru a demisionat, la 31 ianuarie, din proprie iniţiativă, din motive personale, din funcția de președinte și judecător al Curții Constituționale. Tudor Panțîru a fost numit în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 12 februarie 2013.

Până la alegerea noului președinte al Curții, funcția de președinte va fi exercitată de către Aurel Băieșu, judecător al Curții Constituționale.

Curtea Constituţională este alcătuită din șase judecători, numiţi pentru un mandat de șase ani. Doi judecători sunt numiţi de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistratului.

Fluxul de știri
0