Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Universitatea de Stat din Moscova va acorda ajutor pedagogilor din Transnistria

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaГлавное здание Московского государственного университета (МГУ) на Воробьевых горах в Москве
Главное здание Московского государственного университета (МГУ) на Воробьевых горах в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
O delegație a facultății de istorie de la Universitatea de Stat din Moscova „M. V. Lomonosov” a făcut o vizită în Transnistria.

TIRASPOL, 5 feb — Sputnik, Irina Leahova. Universitatea de Stat din Moscova „M. V. Lomonosov" intenționează să desfășoare cursuri de formare continuă la distanță pentru pedagogii din regiunea transnistreană, a anunțat Vasili Istratov, doctor în științe istorice, conducătorul delegației facultății de istorie a Universității de Stat din Moscova, în cadrul întâlnirii cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, informează reporterul Sputnik cu referire la serviciul de presă al liderului transnistrean.

Potrivit oaspeților ruși, sarcina pe care o au în cadrul acestei vizite, formulată de rectorului principalei instituții de învățământ superior din Rusia este de a determina la fața locului de ce suport au nevoie colegii transnistreni.

„Am desfășurat în aceste zile o activitate fructuoasă și am obținut posibilitatea de a coordona cu colegii noștri transnistreni problemele pe care urmează să le soluționăm împreună. Sunt sigur că putem face acest lucru și că rezultatul va fi benefic", a menționat Vasili Istratov.

Acesta afirmă că un aspect important al colaborării va fii desfășurarea cursurilor de formare continuă la distanță pentru pedagogi. Totodată, planurile includ recalificarea specialiștilor nemijlocit în Rusia. În perspectivă este posibilă organizarea stagiilor pentru studenții transnistreni la Universitatea „M. V. Lomonosov".

În cadrul întâlnirii au fost evocate legăturile ruso-transnistrene, au avut loc discuții privind geopolitica contemporană, sistemul educațional etc. Participanții au convenit să continue această strânsă colaborare.

Fluxul de știri
0