Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA au recunoscut superioritatea Rusiei privind sistemele de apărare aeriană

© Sputnik / Sergei Malgavko / Accesați arhiva multimediaS-400
S-400 - Sputnik Moldova
Abonare
Forțele Armate ale Statelor Unite ale Americii nu sunt pregătite să facă față provocărilor venite din partea Rusiei și a Chinei. Acest lucru a fost declarat de angajatul Centrului pentru Noua Securitate Americană Paul Scharre.

CHIŞINĂU, 5 feb — Sputnik. Potrivit analistului, amenințarea din partea Beijingului o  reprezintă „sutele de rachete de croazieră și peste o mie de rachete balistice", iar Rusia, la rândul său, depășește armata SUA la mai multe tipuri de arme.

„Statele Unite ale Americii sunt inferioare Rusiei, care, în comparație cu acestea, investeşte mai mult în îmbunătățirea sistemelor de rachete de mare precizie cu raza lungă de acţiune, precum și în modernizarea sistemelor complexe de apărare aeriană, instrumente și metode de război electronic", — citează RT declarația lui Scharre.

The Moscow Kremlin towers. (File) - Sputnik Moldova
Moscova, dezamăgită de conținutul noii Doctrine Nucleare a SUA

Expertul a menționat că SUA pierd din cauza lipsei de „flexibilitate strategică" și prognozare în timp util. În plus, în opinia sa, birocratizarea sistemului american poate întârzia pentru zeci de ani introducerea de noi arme.

Scharre a spus că pentru a răspunde provocărilor actuale, Pentagonul ar trebui să renunțe la „proiecte ambițioase" și să schimbe structura finanțării cercetării militare. În special, potrivit analistului, este necesar să se aloce fonduri suplimentare pentru crearea și achiziționarea de bombardiere strategice, dezvoltarea tehnologiei stealth și de război electronic.

Fluxul de știri
0