Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Statistici ca de război: ”Criminalul” care face victime în toată lumea

© Fotolia / Jan H. AndersenМертвый человек на асфальте
Мертвый человек на асфальте - Sputnik Moldova
Abonare
În fiecare zi, pe drumurile din întreaga lume se produc miii de accidente rutiere, care răpesc în fiecare an peste un milion de vieți omenești

CHIȘINĂU, 05 feb — Sputnik. În fiecare zi, in lume sunt produse aproximativ 165 de mii de mașini, astfel că numărul de automobile de pe șosele, dar și numărul accidentelor auto cresc în permanență.

Conform datelor prezentate de mai mulți cercetători, cele mai multe accidente rutiere se produc în serile de week-end, la miezul nopții și la trei dimineața. Atunci când șoferii folosesc telefonul mobil pentru apel sau mesaje, șansele să producă un accident cresc cu aproximativ 400%.

Statistica unei companii americane de asigurări arată că 40 la sută dintre accidentele rutiere sunt cauzate de „consumul de alcool", iar la nivel mondial, aproximativ 15 copii sunt uciși în fiecare lună de autovehiculele destinate transportării lor de la și spre școală.

Авария на трассе Кишинев-Скулены - Sputnik Moldova
Topul mașinilor în care riști să mori în caz de accident

Cercetătorii au constatat că, la fiecare 12 minute, se produce un accident auto soldat cu morți. Aproximativ 1,3 milioane de oameni mor anual în accidente rutiere, astfel că accidentele auto se plasează pe locul nouă într-o „listă mondială" a cazurilor de deces.

În unul din 100 de accidente, automobilele implicate iau foc, fiind nevoie de intervenția salvatorilor și pompierilor. Totodată, în fiecare an, în SUA își pierd viața 4000 de pietoni, fiind loviți de mașini.

Statistica arată că bărbații provoacă de două ori mai multe accidente decât femeile, iar în fiecare zi în lume au loc aproximativ 3290 de accidente „mortale". Una din cauzele principale ale decesului mai multor tineri cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani sunt anume accidentele auto.

Fluxul de știri
0