Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Experții despre criptovalute: Domeniu nou, dar și periculos

© Sputnik / Miroslav RotariViorel Gârbu
Viorel Gârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Învestirea în valutele digitale atrage profituri, dar este și periculoasă, a declarat pentru Sputnik Moldova expertul în economie Viorel Gîrbu
Experții despre criptovalute: Un domeniu nou, dar și periculos

Potrivit expertului, toate valutele bazate pe tehnologia blockchain constituie o inovație tot mai populară în rândul multor utilizatori.

„Este un domeniu care se află încă în dezvoltare și care are un potențial destul de mare. Da, la etapa actuală nu avem un sistem destul de matur, care să răspundă tuturor cerințelor consumatorilor", a mai spus Viorel Gîrbu.

Totuși, expertul vede și pericole pentru cei care învestesc în bitcoin, sau onecoin.

„Aceste criptovalute nu sunt altceva decât niște active virtuale. În spatele lor nu stă absolut nimic, așa că nu oferă absolut nicio garanție. La moment, acest domeniu nu este foarte bine înțeles și nici nu este reglementat de către autorități. Iar acele exemple de intervenții și schimbări de atitudine ale autorităților pe care le vedem în ultimul timp, sunt mai degrabă negative decât pozitive", a conchis Viorel Gîrbu.

Menționăm că valoarea unui bitcoin este de aproximativ 8,9 mii de dolari. 

Fluxul de știri
0