Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de medicamente compensate

© Photo : BodrugRodica Scutelnic / Родика Скутельник
Rodica Scutelnic / Родика Скутельник - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună: în 2018, moldovenii vor putea beneficia de mai multe medicamente compensate. Tot ce trebuie să facă pacienții pentru a le primi este să fie înscriși la un medic de familie și să dețină poliță de asigurare medicală
Ce trebuie să faci pentru a beneficia de medicamente compensate

Lista medicamentelor compensate va fi extinsă în 2018. Potrivit secretarului de stat Rodica Scutelnic, în acest an, din fondul asigurării obligatorii de asistenţă medicală au fost alocate aproape 600 de milioane de lei, cu 73 de milioane mai mult decât în 2017.

„În anul 2017, lista medicamentelor compensate cuprindea 137 de preparate, care au fost acoperite din Fondul asigurării obligatorii de asistenţă medicală. În acest sens au fost alocate 524 de milioane de lei. Pentru anul 2018 este planificată o creștere cu 73 de milioane de lei a acestei sume, ceea ce presupune și extinderea listei medicamentelor compensate", a declarat Rodica Scutelnic în cadrul unei conferințe de presă.

Cert este că, deocamdată, lista preparatelor farmaceutice compensate nu a fost stabilită. O decizie în acest sens va fi luată în funcție de necesitățile populației. Precizăm că, anul trecut, lista medicamentelor compensate includea 137 de titluri.

Fluxul de știri
0