Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum vrea Ministerul Sănătății să-i țină pe medici acasă

© Photo : UnicaBoris Gîlca / Борис Гылка
Boris Gîlca / Борис Гылка - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul general de stat Boris Gîlca afirmă că în acest an va fi schimbat tot parcul de transport al spitalelor, iar instituțiile medicale vor fi dotate cu echipament necesar.
Cum vrea Ministerul Sănătății să-i țină pe medici acasă

Tot mai mulți medici din Republica Moldova aleg să muncească peste hotare, unde salariile și condițiile de muncă sunt ”cosmice” pe lângă cele din Moldova. Secretarul general de stat Boris Gîlca spune că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cunoaște problema și chiar a găsit o soluție în acest sens.

„Trebuie să recunoaștem că avem o provocare la acest capitol. Suntem în proces de elaborare a unei strategii pentru asigurarea cu resurse umane a sectorului de sănătate din Republica Moldova. Vom veni cu politici și intervenții atractive pentru a reține resursele umane în sectorul de sănătate și a face acest sistem atractiv, inclusiv pentru spațiul rural", a declarat secretarul general de stat Boris Gîlca.

Amintim că, în luna octombrie a anului trecut, autoritățile de la București au simplificat procedura de echivalare a diplomelor de studii ale medicilor din Republica Moldova.

Fluxul de știri
0