Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Interviu cu Anatolie Balan despre Regina Sportului din Moldova

© Photo : Olympic MoldovaAnatolie Balan / Анатолий Балан
Anatolie Balan / Анатолий Балан - Sputnik Moldova
Abonare
Cea mai importantă sarcină a Federației de Atletism din Republica Moldova este dezvoltarea acestui sport în țara noastră
Interviu cu Anatolie Balan despre Regina Sportului din Moldova

2018 este cel de al doilea an din ciclul olimpic 2017-2020 privind pregătirea și participarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Anatolie Balan, președintele Federației de Atletism din Republica Moldova, a oferit un interviu exclusiv pentru Radio Sputnik, în care a vorbit despre direcțiile strategice de activitate și perspectivele atletismului moldovenesc în contextul pregătirilor pentru viitoarele competiții naționale și internaționale.

„Campionatul Republicii Moldova de atletism în sală şi aruncări lungi în aer liber pentru seniori şi juniori, care se desfășoară în perioada 3-4 februarie 2018 la Chișinău, este prima competiție națională din anul curent, la care s-au înscris aproximativ 500 de participanți din toată țara. Scopul organizării acestui concurs este aprecierea nivelului de dezvoltare și selectarea celor mai puternici și pregătiți sportivi care practică frumoasa noastră disciplină sportivă. Pe lângă sarcina principală de asigurare a condițiilor pentru obținerea rezultatelor înalte la campionatele mondiale și Europene de către sportivii de frunte, printre care Serghei Marghiev, Andrian Mardare, Alexandra Emilianov și alții, Federația acordă atenție prioritară selectării și creșterii profesionale a sportivilor mai tineri, juniorilor. Includerea noilor sportivi talentați în componența lotului național de bază ne dă speranță de întinerire și perspective bune pentru selecționata olimpică la Tokyo (Japonia) în 2020", a declarat Președintele FAM din RM.

Anatolie Balan a subliniat că sarcinile prioritare pentru anul 2018 sunt căutarea și implicarea în atletism a antrenorilor tineri și ambițioși, asigurarea tehnică a bazei sportive cu inventar și utilaj modern; identificarea mijloacelor financiare în scopul asigurării desfășurării evenimentelor sportive la nivel național și internațional.

„Dacă anterior am avut probleme cu spațiul de desfășurare a competițiilor naționale, la moment o importanță enormă în dezvoltarea atletismului național o are renovarea pistelor de alergări și a sectoarelor stadionului „Dinamo". Primul start al competițiilor din sezonul primăvară-vară va avea loc pe data de 5 mai 2018. La Concursul Internațional pentru juniori vor participa sportivi din țară și de peste hotare, de asemenea vor fi invitați oaspeți de onoare din partea Asociației Europene de Atletism și a Federației Internaționale de Atletism", a adăugat Anatolie Balan.

Autor: Valeria Fortuna

Fluxul de știri
0