Fiul cel mare al lui Fidel Castro s-a sinucis

© AFP 2024Старший сын Фиделя Кастро - Фидель Анхель Кастро Диас-Баларт
Старший сын Фиделя Кастро - Фидель Анхель Кастро Диас-Баларт - Sputnik Moldova
Abonare
Castro Diaz-Balart avea 68 de ani și deținea funcțiile de consilier științific al Consiliului de Stat din Cuba și vicepreședinte al Academiei de Științe a Cubei.

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. Fidel Angel Castro Dias-Balart, fiul cel mare al liderului cubanez Fidel Castro, s-a sinucis joi dimineața în Cuba, comunică RIA Novosti.

Pe parcursul câtorva săptămâni, medicii i-au acordat îngrijiri lui Castro care suferea de o depresie profundă: inițial a fost spitalizat, după care s-a aflat sub observație în condiții de ambulatoriu.

Consilierul științific al Consiliului de Stat din Cuba, vicepreședintele Academiei de Științe a Cubei, Fidel Ángel Castro Diaz-Balart, s-a născut pe 1 septembrie 1949 la Havana (Cuba).

Este fiul liderului cubanez Fidel Castro și al Mirtei Diaz-Balart.

În 1974, a absolvit cu mențiune Universitatea de Stat din Moscova „M. V. Lomonosov". Și-a susținut teza de doctorat în fizica nucleară la Institutul de cercetări nucleare (Dubna). A activat în cadrul Institutului de energie atomică „I. V. Kurciatov" și la Centrala Atomoelectrică de la Novovoronej.

Începând cu anul 1980, timp de 12 ani, a fost secretar executiv al Comisiei pentru energie atomică a Republicii Cuba.

Pe parcursul vieții, Fidel Angel Castro Dias-Balart a deținut multe alte funcții importante.

Din 2004, a fost consilier științific al Consiliului de Stat din Cuba.

Din 2012, a îndeplinit funcția de vicepreședinte al Academiei de Științe a Cubei.

Este autorul a 11 cărți și peste 150 de articole științifice în domeniul fizicii nucleare, tehnologiei energeticii ș. a.

Una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale este „Energetica nucleară: pericol pentru mediul ambiant sau soluție a problemei energeticii secolului XXI?" a fost tradusă în câteva limbi.

Fidel Castro Dias-Balart este cavaler al ordinului Carlos Juan Filay (2006) — cea mai mare distincție a Consiliului de Stat din Cuba. A deținut titlul de doctor Honoris Causa al Centrului de Cercetări Științifice „Institutul Kurciatov."

Fluxul de știri
0