Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon propune organizarea unui nou referendum

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele moldovean, Igor Dodon, consideră că Unirea ci România înseamnă război civil.

CHIȘINĂU, 02 feb — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a propus organizarea unui referendum în chestiunea unirii Republicii Moldova cu România.

"Noi, stataliştii, nu vom permite nimănui să lichideze Republica Moldova", a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

Totodată, președintele moldovean consideră că există grupuri de interese care exploatează intenționat acest subiect în scop electoral.

”Admit că unele forţe, conştiente de faptul că vor rata alegerile, exploatează cu bună ştiinţă acest scenariu, dorind să destabilizeze situaţia, dar nu vor avea succes în intenţiile lor”, a mai subliniat Dodon.

Pentru a soluționa pe cale democratică problema unionismului, președintele a propus organizarea unui referendum.

”Să organizăm un referendum și să fie pusă întrebarea: ”Sunteți pentru păstrarea statalității Moldovei — Da sau Nu”. Evident, majoritatea cetățenilor se vor pronunța ”Pentru” păstrarea statalității. Dar e timpul deja să punem punct”, a declarat Dodon.

Potrivit datelor mai multor sondaje de opinie, majoritatea cetățenilor moldoveni sunt contra unirii Republicii Moldova cu România.

Fluxul de știri
0