Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premierul homosexual al Irlandei va face campanie pro avort

© Facebook / Leo VaradkarPremierul Irlandei, Leo Varadkar
Premierul Irlandei, Leo Varadkar - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Irlandei, Leo Varadkar, a anunțat desfășurarea unui referendum în care va face campanie pentru anularea restricțiilor în privința avortului.

CHIȘINĂU, 01 feb — Sputnik. Prim-ministrul irlandez, Leo Varadkar, primul premier homosexual al acestei țări, a declarat că va face campanie pentru liberalizarea legilor privind avortul, înaintea referendumului care va avea loc în țară în lunile următoare, informează activnews.ro.

Marți, Guvernul irlandez a anunțat că va organiza un referendum la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie, în care cetățenii urmează să se pronunțe pro sau contra menținerii restricțiilor în privința avortului.

​În Republica Irlanda, predominant catolică, avortul a fost complet interzis până în anul 2013. Varadkar, cu studii medicale, a declarat în 2014 că este pro viață.

Varadkar a scris pe pagina sa de Twitter că viziunea lui a evoluat în ultimii ani și că va face o campanie în favoarea legalizării avortului.

​În luna august, Leo Varadkar declara că legalizarea căsătoriei între persoane de același sex în Irlanda de Nord este „doar o chestiune de timp", singura regiune de pe insulele britanice în care nu sunt permise căsătorii homosexuale.

Fluxul de știri
0