Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Olimpicul Bogdan Macovei antrenează lotul național la proba sportivă de sanie

© Facebook / Macovei Bogdan ErnestMacovei Bogdan Ernest
Macovei Bogdan Ernest - Sputnik Moldova
Abonare
Sănierul moldovean care a concurat la trei ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Republicii Moldova pregătește tinerii sportivi din țara noastră pentru Jocurile Olimpice de Tineret din 2020.
Olimpicul Bogdan Macovei antrenează lotul național la proba sportivă de sanie

Solicitat de corespondentul Sputnik Moldova, Bogdan Macovei a oferit detalii despre rezultatele obținute de către lotul național de juniori la Cupele Mondiale "proba de sanie" și a mărturisit ce decizie a luat după ce s-a retras din acest tip de sport.   

În momentul în care s-a retras din sport, Bogdan Macovei și-a propus să antreneze doar sportivii juniori care sunt originari din Republica Moldova. În prezent, printre discipolii olimpicului se numără sportivii: Șișcanu Ion, Iulian Oprea, Adriana Adam, Doina Descalui și Denis Pintea. 

 "Lotul național de sanie a participat la toate Cupele Mondiale din anul 2017 și a obținut rezultate foarte bune. La momentul actual, patru sportivi juniori participă la toate probele din Campionatul Mondial desfășurat în Germania, iar pentru anul viitor preconizăm să mărim echipa și să ne pregătim pentru Jocurile de Tineret din 2020", a zis antrenorul Bogdan Macovei.

Potrivit sănierului, proba sportivă de sanie este una prestigioasă, însă este un gen de sport costisitor. Din acest motiv sportivii moldoveni se antrenează în cantonamente și participă în campionate cu echipamente de bază venite din fabrică, care costă 2000-3000 de euro. Săniile de calitate sunt extrem de scumpe și ajung să coste 30000 de euro.  

"Problemele cele mai mari sunt de ordin financiar, deoarece nu avem susținere materială din țară și trăim doar din ajutoarele care vin din partea Federațiilor Internaționale de Sanie. Spre exemplu, o coborâre de o persoană costă 25 de euro. Sunt zile când se cheltuiesc și câte 600 de euro, doar pe coborâri. Comitetul Olimpic ne oferă suport financiar doar în anii olimpici, însă noi mărim lotul, respectiv este foarte greu și suntem la limită", a menționat antrenorul.

Autor: Valeria Fortuna

 

Fluxul de știri
0