Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șocant: Detalii în cazul avocatului care a lovit cu mașina patru pietoni

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaАвтомобиль стоит у стоп-линии перед пешеходным переходом
Автомобиль стоит у стоп-линии перед пешеходным переходом - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul care a lovit patru persoane pe trecerea de pietoni este numit pe rețelele de socializare "satana pe drumuri" din cauza numărului de înmatriculare AID 666

CHIȘINĂU, 1 feb — Sputnik. În seara zilei de 18 decembrie 2017, un avocat în vârstă de 34 de ani, care a urcat băut la volan, a lovit două femei și doi copii chiar pe trecerea de pietoni.

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanță cauza de învinuire a respectivului conducător auto. Amintim că acesta a fost reținut pentru accidentarea a patru persoane care traversau regulamentar strada şi părăsirea locului accidentului.

Accidentul a avut loc pe 18 decembrie trecut, când inculpatul, care se deplasa la volanul unui autoturism de model „Suzuki Vitara" pe bulevardul Zelinschi, nu a oprit la semafor, lovind patru persoane, printre care doi copii, care traversau regulamentar strada.

În urma impactului, cei patru pietoni au suferit traumatisme, având nevoie de îngrijiri medicale. Victimele s-au dovedit a fi o femeie de 27 de ani, fiicele acesteia de 1 an şi respectiv 4 ani, precum şi o tânără de 24 ani.

Chiar dacă i-a lovit cu mașina pe pietoni, conducătorul auto nu s-a oprit. Potrivit martorilor oculari, mai multe persoane au încercat să-l oprească, însă bărbatul i-a amenințat cu pistolul. Ulterior, acesta a fost reținut de polițiști. Chiar și după asta el a continuat să-i înjure pe martori. Imagini de la locul accidentului au fost postate pe rețelele de socializare.

Avocatul se află până în prezent în arest preventiv. Rezultatele testării alcooscopice au arătat că, în momentul producerii accidentului, conducătorul auto avea concentraţia de alcool de 0,84 mg/l în aerul expirat.

Procurorii au iniţiat pe acest caz două cauze penale pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate şi ameninţare cu omor.

Dacă va fi recunoscut vinovat, inculpatul riscă amendă de pînă la 67 500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau închisoare de pînă la 4 ani, în toate cazurile cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Fluxul de știri
0