Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Criminalul nevăzut face noi victime: Încă două vieți au fost curmate

© Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAISalvatori
Salvatori - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un bărbat și o femeia și-au pierdut viața în ultima zi de ianuarie, iar salvatorii trag un nou semnal de alarmă

CHIȘINĂU, 1 feb — Sputnik. Aproape în fiecare zi, salvatorii înregistrează noi cazuri de decese cauzate de sobele defecte.

Ultima zi a lunii ianuarie nu a fost o excepție, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență informând despre două persoane care au decedat în ultimele 24 de ore după ce s-au intoxicat cu monoxid.

Пожар в Кишиневе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Coșmar în două gospodării. Oamenii au ars de vii în propria casă

Miercuri, 31 ianuarie, o femeie în vârstă de 55 de ani din localitatea Sângerei Noi, raionul Sângerei, a fost găsită moartă în propria locuință. Primele cercetări au arătat că aceasta s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de o sobă defectă. Toate circumstanțele urmează să fie stabilite.

Într-un alt caz a avut de suferit un bărbat în vârstă de 41 de ani din satul Geamăna, raionul Anenii Noi. Persoana a fost internată pe 21 ianuarie în spitalul raional cu simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon, din păcate însă ieri acesta a decedat. Primele investigații arată ca bărbatul a inhalat fumul toxic după ce a fost utilizată soba defectă din locuință.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează oamenii să respecte regulile antiincendiare și să evite utilizarea sobelor defecte. Mai mult, specialiștii îndemnă persoanele să aerisească bine locuințele pentru a evita cazurile de intoxicație cu gaze toxice.

Fluxul de știri
0