Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

900 de milioane de lei își așteaptă beneficiarii. Cine poate depune dosarele

© Sputnik / Miroslav RotariNicolae Ciubuc
Nicolae Ciubuc - Sputnik Moldova
Abonare
Cei 1500 de agricultori care au rămas fără subvenții în 2017 vor avea prioritate în 2018, spune directorul AIPA, Nicolae Ciubuc.
900 de milioane de lei își așteaptă beneficiarii. Cine poate depune dosarele

Undă verde pentru agricultorii care vor să beneficieze de bani de la stat. Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a dat start campaniei de recepționare a cererilor de subvenționare. Potrivit directorului AIPA, și în acest an, în Fondul Național de Dezvoltare Agricolă și a Mediului Rural, au fost vărsate 900 de milioane de lei.

Dintre aceștia, 220 de milioane vor ajunge la fermierii care au solicitat subvenții încă în 2017, dar nu și-au primit banii.

„Prioritate vor avea cererile din anul 2017, care au rămas fără finanțare din cauza epuizării Fondului. Amintesc aici că au fost trecute cu titlu de restanțe pentru anul 2018 cererile a 1500 de agricultori, în valoare de 220 de milioane de lei. La ziua de astăzi, în proporții de 65%, aceste solicitări au fost examinate, iar zilele trecute au și fost transferate pe conturile agricultorilor subvenții în valoare de 80 de milioane de lei", spune directorul AIPA Nicolae Ciubuc. 

Totodată, alte 46 de milioane de lei vor fi destinate Fondului Viei și a Vinului. Astfel, la dispoziția solicitanților de subvenții din acest an vor fi puse 633 de milioane de lei. Cert este că agricultorii care vor să primească bani de la stat, vor putea să-și depună dosarele până pe 31 octombrie.

Amintim că și anul trecut au fost puse la dispoziția agricultorilor 900 de milioane de lei, cu 200 de milioane de lei mai mult comparativ cu 2016. Anul trecut, 7800 de agricultori au solicitat subvenții de la stat.

Fluxul de știri
0