Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(VIDEO) De ce merită să te muți la țară: Explicația unui preot ortodox

© Photo : Igor VzorovIarnă
Iarnă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În una din ultimele sale predici, părintele Calistrat din România a explicat creștinilor de ce merită să ne mutăm cu traiul de la oraș la sat.

CHIȘINĂU, 31 ian — Sputnik. Părintele Calistrat Chifan, de la mănăstirea Vlădiceni de lângă Iași, România, îi îndeamnă pe orășeni să meargă cu traiul la țară și explică de ce.

”Da, mergeţi că e frumos! Noi ne zbuciumăm dinăuntru spre afară şi nu ne mai mulţumeşte nici cum cântă păsările, nici cum răsare soarele, nici cum creşte iarba sau cum pică roua, nu ne mai mulţumeşte nici gustul pe care-l au fructele, căci îi auzi pe oameni: "Vai, ce gust aveau odată bucatele!" Fă-le cu aceeaşi dragoste că au acelaşi gust. Acum te duci şi cumperi tot la caserolă, chimizat şi te grăbeşti, că eşti om ocupat”, a spus părintele Calistrat în predica sa postată pe pagina lui de Facebook.

Ieromonahul a mai amintit creștinilor cum se întâmpla totul odinioară.

”Pe vremuri o bătrână se scula dimineaţa, dădea focul la plită, punea vasul cu apă şi până înspre prânz mai punea un leuştean, un morcov, un cartof, un pătrunjel, o ceapă şi ieşea un borş din acela bun de ţară, fiert pe îndelete cu trei crengi şi cu doua lemne mai groase. Acum pui la aragaz şi la cuptorul cu microunde şi aştepţi în câteva minute să fie gata. Şi îl mănânci, dar îl mănânci în viteza cu care-l şi faci! Şi orice lucru se face cu viteză, dacă nu are preludiu iubirii interioare, nu creează nimic frumos", a mai menționat părintele Calistrat Chifan.

Fluxul de știri
0