Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Top 6 motive pentru care trebuie să mănânci pește cu regularitate

© Flickr / Takashi HososhimaРыба на тарелке
Рыба на тарелке - Sputnik Moldova
Abonare
Peștele este un produs recomandat de nutriționistul vedetelor. Iată 6 motive pentru care trebuie să-l consumi cu regularitate.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Nutriționistul vedetelor din România, Mihaela Bilic, aduce mai multe argumente în favoarea tezei că peștele este alimentul care te face sănătos, informează feminis.ro.

Iată șase motive pentru care acest produs nu trebuie să lipsească de pe masa dumneavoastră.

1. Trebuie să consumi pește de două ori pe săptămână dacă vrei să au o memorie bună. Acizii grași omega 3 ajută la dezvoltarea funcțiilor creierului și la concentrare, iar riscurile declanșării unor boli mentale scad considerabil.

2. Potrivit oamenilor de știința, cei care mănâncă de cel puțin trei ori pe săptămâna acest tip de carne, au mai puține șanse să sufere de vreo boală de inimă cauzată de nivelul crescut de colesterol din sânge și de presiunea arterială ridicată. Peștii care au un conținut sporit de acizi omega 3 sunt cei grași, așa ca somonul, tonul, sardinele, dar si păstrăvul.

Приготовление бургера - Sputnik Moldova
Societate
Top 10 secrete neplăcute pe care restaurantele fast-food ar vrea să nu le afli

3. Consumați carne de pește în timpul sarcinii, pentru o dezvoltare optimă a creierului copilului. O femeie însărcinată ar trebui să consume săptămânal cel puțin 340 de grame de peste și fructe de mare. Un grup de experți americani recomandă viitoarelor mame, precum și celor care alăptează, peștele și fructele de mare. Aceste alimente contribuie la dezvoltarea capacităților intelectuale și motorii ale copilului, dar și la prevenirea depresiei postnatale.

4. Ajută la slăbit — peștele are un conținut caloric extrem de redus și foarte multe beneficii; practic, mănânci numai elemente nutritive esențiale, resturile reziduale fiind extrem de puține. Tot ceea ce se mănâncă din pește se transformă în organism în sănătate. Peștele nu are nimic în conținutul său care să se depună în straturi adipoase.

5. Îți mărește fertilitatea — tot acizii grași Omega 3 au rolul de a diminua stresul, și de a stabili echilibrul hormonal, iar dacă vrei să fii mămică, afla că aceștia măresc fluxul de sânge de la nivelul organelor reproductive, crescând șansele de a concepe. Axează-te pe consumul de pește gras.

6. Poate ameliora boli asociate sistemului imunitar. Acizii grași omega-3 au proprietăți bine cunoscute antiinflamatorii, astfel o serie de boli ce implică o activare excesivă a sistemului imunitar, ca psoriazisul, poliartrita reumatoida sau astmul bronșic pot răspunde pozitiv la o dietă bogată în pește.

Fluxul de știri
0