Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

(VIDEO) Bătaie în direct: De ce s-au încăierat Șevcenko și Svanidze

© Скриншот ВидеоДрака Шевченко и Сванидзе
Драка Шевченко и Сванидзе - Sputnik Moldova
Abonare
Istoricul Nicolai Svanidze s-a luat la pumni cu jurnalistul Maxim Șevcenko chiar în timpul unei emisiuni în direct la Radio ”Komsomoliskaia Pravda”. Iată care a fost mărul discordiei

CHIȘINĂU, 31 ian — Sputnik. Polemica între istoricul Nicolai Svanidze și jurnalistul Maxim Șevcenko, într-o emisiune la Radio ”Komsomoliskaia Pravda” din Rusia, s-a încheiat cu o bătaie în toată legea. Mărul discordiei a fost interpretarea de pe poziții diametral opuse a istoriei Rusiei. Potrivit lui Șevcenko, citat de RIA Novosti, Nicolai Svanidze a fost cel care l-a amenințat primul.

”Niciodată nu sar primul la bătaie. În timpul discuției, i-am spus: ”Kolea, tu scuipi pe mormintele soldaților sovietici”. El mi-a răspuns: ”Ești un ticălos. Dacă ai fi mai aproape ți-aș da la moacă””, a declarat Șevcenko.

”S-a ridicat și a venit spre mine. M-a lovit, după care eu, instinctiv, am ripostat. El a ajuns în colț”, a mai spus jurnalistul.

Svanidze a declarat că Stalin a ruinat țara până la începerea celui de-Al Doilea Război Mondial și l-a numit pe Șevcenko ”canalie”. Șevcenko l-a învinuit pe oponentul său de insultarea memoriei soldaților sovetici și l-a numit ”demagog”.

Potrivit Wikipedia, Nikolai Svanidze a primit numele în cinstea bunicului său pe linie paternă, Nikolai Samsonovich Svanidze — o rudă îndepărtată a primei soții a lui Iosif Stalin, Kato Svanidze — care a participat activ la revoluția din octombrie și a fost un oficial de rang înalt în Republica Sovietică Socialistă Federativă Transcaucaziană, fiind sub protecția lui Sergo Ordzhonikidze. Bunica lui, Țilya Isaakovna Luskina, de asemenea un revoluționar bolșevic, a activat în cadrul structurii ”Jenotdel”.

Ulterior, ambii bunici ai lui au fost executați de regimul lui Stalin în 1937. În timpul represiunilor din 1939, restul membrilor familiei sale au fost trimiși în Gulag.

Fluxul de știri
0