Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce laptele este mai sănătos decât apa când ne este sete. Ce spun specialiștii

© Sputnik / Алексей Бушкин / Trecere la banca de fotografiiVeselă din lut, ulcior, farfurie, lapte, pâine
Veselă din lut, ulcior, farfurie, lapte, pâine - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Potrivit unui nou studiu realizat în Marea Britanie, laptele este cea mai hidratantă băutură. Iată ce spun specialiștii.

CHIȘINĂU, 31 ian — Sputnik. Specialiștii ne sfătuiesc să bem minimum 2 litri de lichide pe zi, întrucât hidratarea este esențială pentru buna funcționare a organismului.

Potrivit unui nou studiu, realizat în Marea Britanie, care investighează efectul potențial de hidratare al diferitelor băuturi asupra organismului, demonstrează că laptele hidratează cel mai bine organismul.

„Subiecţii au fost împărţiţi în patru grupe, urmând ca fiecare grupă să fie hidratată cu un lichid diferit: apă, lapte, cafea şi suc natural. La sfârşitul orelor de test, surprinzător, s-a ajuns la concluzia că laptele hidratează într-o proporţie mult mai mare organismul uman în comparaţie cu apa. La fel de surprinzător este și faptul ca diferenţele dintre apă şi cafea sau suc natural sunt foarte mici”, scrie napocanews.ro.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Opinie: produsele din lapte și carne devin periculoase pentru sănătate

Potrivit rezultatelor studiului, laptele hidratează pentru o perioadă de patru ore, în comparație cu apa, efectul căreia se limitează doar la o singură oră.

„Laptele este mult mai bun decât apa sau alte băuturi, deoarece este o sursă de proteine de cea mai mare calitate, dar şi de carbohidraţi, calciu şi electroliţi", spune Brian Timmons, autorul studiului.

Totodată, potrivit lui Timmons, laptele înlocuieşte sarea care se pierde prin transpiraţie şi ajută corpul să reţină fluidele mai bine.

Fluxul de știri
0