Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce se va întâmpla cu 36 de mii de copii ai căror părinți muncesc peste hotare

© Sputnik / Miroslav RotariСветлана Чеботарь
Светлана Чеботарь - Sputnik Moldova
Abonare
Sporirea bunăstării materiale a copiilor rămași fără ocrotire părintească și plasați în servicii de protecție este una din prioritățile pentru acest an a Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale
Ce se va întâmpla cu 36 de mii de copii ai căror părinți muncesc peste hotare

Părinții a 36 de mii de copii din Moldova pot să muncească liniștiți peste hotare, acolo unde se află. Și asta, deoarece statul va avea grijă de odraslele lor. Mai exact, în acest an, Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale își propune să desemneze persoane responsabile de creșterea și îngrijirea copiilor ai căror părinți sunt plecați peste hotare.

„Mecanismul instituit va permite de a asigura cu personal responsabil legal circa 36 de mii de copii, pe perioada absenței părinților care sunt plecați peste hotare", a declarant ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, în cadrul unei conferințe de presă.

Tot în acest an, aproximativ 2.600 de copii rămași fără ocrotire părintească și plasați în servicii de tip familial sau comunitar vor beneficia de indemnizații zilnice în valoare de 10 lei, dar și câte 100 de lei la ziua de naștere.

Și surprizele oferite de autorități nu se opresc aici. Acești copii vor primi și cadouri la Revelion, Crăciun, Paște și Ziua Copilului. Doar că valoarea acestora nu va fi mai mare de 17,5 lei per sărbătoare.

„Alocația este destinată pentru copiii care se află în clasa a V-a și mai sus și constituie 10 lei zilnic, 100 de lei la ziua de naștere și câte 70 de lei pentru patru sărbători. Această prevedere va contribui sporirea bunăstării materiale a circa 2600 de copii rămași fără ocrotire părintească și plasați în servicii de protecție de tip familial. Pentru aceasta au fost planificate 10 milioane de lei", a adăugat ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

Fluxul de știri
0