Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezvăluiri: Soros, despre viitorul Europei - „Salvarea UE... de ea însăşi"

© AP Photo / Kevin WolfGeorge Soros
George Soros - Sputnik Moldova
Abonare
La Forumul Economic Mondial de la Davos, magnatul american de origine maghiară George Soros a făcut recomandări din care se pot deduce planurile pe care vrea să le susţină în viitor prin grupurile şi organizaţiile sprijinite de acesta, prin care urmăreşte să influenţeze politica în diverse ţări şi în UE

BUCUREŞTI, 30 ian — Sputnik, Doina Crainic. George Soros a afirmat, la Forumul Economic Mondial de la Davos, că „societățile deschise sunt în criză", că avansează „diverse forme de dictaturi și state mafiote, precum Rusia lui Putin" şi că președintele american Donald Trump vrea să „instaureze un stat mafiot, dar nu poate, deoarece Constituția și o societate civilă activă nu îi vor permite".

George Soros - Sputnik Moldova
Politică
Soros: UE, în pragul colapsului, iar Rusia, „putere naţionalistă renăscută”

De altfel, Soros a recunoscut recent, într-un interviu, că Uniunea Europeană se află în pragul colapsului, în timp ce Rusia devine „o putere naționalistă renăscută".

Însă, cum scrie editorialistul Raheem Kassam, de la breitbart.com, tocmai tabăra lui George Soros este cea care acţionează împotriva Constituției Statelor Unite. De la sponsorizarea organizațiilor care pledează pentru granițele deschise, care încearcă să eludeze legile statului de drept în cazul imigranților ilegali, până la sprijinul pentru adversarul celui de-al Doilea Amendament, Hillary Clinton, și pentru Barack Obama, care a spus că „Constituția este doar o bucată de hârtie", cei care au beneficiat de finanţările lui Soros sunt cei care ar prefera ca SUA să devină un stat mafiot.

Dacă ne gândim la atacurile împotriva libertății de exprimare efectuate de grupurile finanţate de Soros și nu uităm citatul din cartea sa „Criza capitalismului global" — „suveranitatea statelor trebuie subordonată legislaţiei internaționale și instituțiilor internaționale" —, Soros demonstrează că doreşte să fie naşul unei mafii internaţionale, scrie editorialistul.

Ungarns Regierungschef Viktor Orban - Sputnik Moldova
Câte miliarde a pus la bătaie Soros pentru a aduce imigranții în Europa

Potrivit unei analize publicate de Sputnik.ro, Soros a reuşit să cumpere Partidul Democrat din SUA pentru a-l transforma într-un unealtă a activiștilor radicali de stânga finanţaţi de magnat. Democrații s-au transformat, astfel, într-o organizație radicală de stânga, neviabilă ca partid politic național. Partidul lui Jefferson a devenit partidul „Soros", un partid al elitelor urbane din zonele de coastă, al facultăţilor-bastioane ale corectitudinii politice şi ale coaliţiilor de minorităţi. Însă, deşi Soros a pompat o sumă oficială de 25 de milioane de dolari în ultima campanie prezidenţială (din 2016), s-a ales cu cea mai mare înfrângere din 2004. Dar banii săi au distrus acest partid.

De asemenea, în SUA au apărut mai multe petiţii, precum aceasta, în care americanii cer ca multimiliardarul George Soros să fie pus sub acuzare la nivel federal, fiind considerat vinovat de mai multe infracțiuni grave.

Salvarea Uniunii Europene… de ea însăşi

Soros a mai spus în discursul său că scopul principal este ca Uniunea Europeană „să fie ajutată să se salveze pentru a se reinventa radical".

În prezent există puţini susţinători ai UE care mai cred că uniunea funcționează sau că mai este o idee atractivă pentru publicul țărilor membre. Cu toate acestea, ei nu vor cu niciun chip să o lase să se prăbuşească. Asta înseamnă să acceptăm şi mai multă globalizare și circulaţie fără frontiere. Iar ei vor biciui calul mort al „reformei", indiferent cât de mult îi afectează acest lucru pe oamenii obișnuiți.

Deşi Soros spune că „UE și-a pierdut calea pentru că s-a condus după tratate învechite și a crezut nejustificat în politicile de austeritate", totuşi, cum spune editorialistul de la Breitbart, nu vechimea tratatelor este problema, ci premisa pe care acestea se bazează: erodarea suveranității naționale a statelor.

În timp ce politicile de austeritate au fost puse în aplicare în unele state mai mici, totuşi, în cazul rezultatelor referendumului din Marea Britanie pentru Brexit și a nemulţumirii tot mai mari pe care UE o trezeşte în rândul națiunilor din grupul de la Visegrad, austeritatea economică nu apare ca fiind problema de primă importanţă.

Soros: UE ar trebui să acorde Africii 20% pe an din bugetul său

Vorbind despre criza imigranților, pe care organizațiile finanţate de Fundaţia pentru o Societate Deschisă au încurajat-o, Soros a afirmat că Uniunea Europeană nu ia suficiente măsuri pentru a ajuta Africa şi, astfel, pentru a limita migraţia.

El a spus că un proiect constând într-un acord între UE și Uniunea Africană ar costa aproximativ 30 de miliarde de euro pe an, adică aproximativ 20% din bugetul total al Uniunii Europene. Mai mult, vrea ca banii să fie împrumutați pentru a ajuta la „dezvoltarea democratică" a Africii, nu luați direct de la statele membre.

Fluxul de știri
0