Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția oferă detalii în cazul incendierii tricolorului din centrul Capitalei

© Sputnik / Miroslav RotariArca de Triumf
Arca de Triumf - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii anunță că au demarat acțiuni de identificare a celor care au dat foc tricolorului arborat în interiorul Arcului de Triumf.

CHIȘINĂU, 30 ian — Sputnik. Poliția Națională întreprinde măsuri de identificarea celor care au dat foc drapelului de stat arborat în interiorul Arcului de Triumf din centrul Chișinăului.

”Poliția Națională întreprinde măsuri de identificare a persoanei (persoanelor) care au comis această faptă. Vom reveni cu detalii”, este scris într-o postare pe pagina de Facebook al Poliției.

În fotografia postată pe internet de către cunoscutul fotograf Valeriu Corcimari se vede că o margine a drapelului este arsă.

„Rușine! În centrul orașului atârnă drapelul țării, care este ars! Și nimănui nu-i pasă!", a scris Corcimari.

În conformitate cu Articolul 347 al Codului Penal al Republicii Moldova, profanarea simbolurilor de stat (drapel, stemă, imn) ale Republicii Moldova sau ale altui stat arborate, utilizate sau intonate public se pedepsește cu amendă în mărime de până la 850 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 100 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

Fluxul de știri
0