Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prima sentință în cazul tentativei de omor a lui Plahotniuc

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Prima sentință în cazul tentativei de omor a lui Plahotniuc. Câți ani va sta în pușcărie organizatorul.

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Judecătoria Chișinău a pronunțat, cu puțin timp în urmă, prima sentință de condamnare în cadrul dosarului cu privire la tentativa de omor a liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. 

Vitalie Busuioc Виталий Бусуйок - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A mai fost reținută o persoană în dosarul tentativei de omor a lui Plahotniuc

Magistrații au decis condamnarea unuia dintre organizatorii atentatului, Iurie Parhomenco, la 5,4 ani de închisoare în penitenciar de tip închis. 

Procurorii au solicitat privarea de libertate pe un termen de 10 ani. Procurorul pe caz a declarat după pronunțarea sentinței că acuzatorul de stat este de acord cu condamnarea. Potrivit acestuia, decizia cu privire la contestarea sentinței în instanța ierarhic superioară va fi luată după ce va fi studiată partea motivată a hotărârii primei instanțe. 

”Cu condamnarea suntem de acord. Vom decide asupra oportunității contestării acesteia în instanța superioară doar după ce vom studia partea motivată”, a declarat procurorul. 

Parhomenco a fost recunoscut vinovat pe toate capetele de acuzare înaintate de procurori: pregătirea omorului, procurarea și păstrarea armelor și pregătirea planului de evadare după săvârșirea atentatului. 

În total, în cadrul acestei cauze penale sunt reținute 18 persoane. Acestea au fost reținute pe teritoriul Republicii Moldova și Ucrainei. 

Toți membrii grupării criminale sunt învinuiți de pregătirea omorului la comandă de către un grup de persoane.

Fluxul de știri
0