Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vine o nouă năpastă peste Vladimir Filat - Iată ce spune procurorul general

© Facebook / KOMETAVlad Filat
Vlad Filat - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Filat urma să iasă din pușcărie în data de 15 octombrie 2024, după ispășirea celor 9 ani de detenție. Acum s-ar putea ca nici atunci Filat să nu se bucure de libertate.

CHIȘINĂU, 29 ian — Sputnik. Nu mai există nici-un dubiu, Vladimir Filat este cercetat într-un nou dosar penal. Acest lucru l-a confirmat procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, în cadrul uniunii interviu realizat de Ziarul de Gardă și preluat pe site-un procuratura.md.

Întrebat fiind de jurnaliști "despre ce este celălalt dosar în care e vizat Filat?", Eduard Harunjen a răspuns sec, dar clar: "Este legat tot de frauda bancară. Asta e tot ce pot să vă spun".

Amintim că pe 27 iunie 2016, Filat a fost condamnat de prima instanţă la nouă ani de puşcărie în penitenciar de tip închis. Decizia a fost menținută și de instanțele ierarhic superioare, iar fostul lider PLDM a epuizat toate căile de atac.

Procurorii au cerut pentru fostul premier Filat, care a fost și liderul PLDM, 19 ani de închisoare, iar avocații au solicitat achitarea integrală a fostului deputat.

Ex-premierul se află în arest în Penitenciarul nr.13 din Chișinău.

Fostul şef al Guvernului şi deputat PLDM a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.

Vladimir Filat va ieși din închisoare la 15 octombrie 2024, asta dacă nu va fi condamnat din în dosarul l-a care s-a referit procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen.

Fluxul de știri
0