Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

(VIDEO-FOTO) Bucuria adusă de preotul din Buțeni copiilor din localitate

© mughdusyanartЧин освящения квартиры
Чин освящения квартиры - Sputnik Moldova
Abonare
Un astfel de spectacol nu poate fi văzut oriunde și în fiecare zi, ci doar în satul Buțeni din raionul Hâncești și o singură dată pe an. Și asta pentru că acolo slujește părintele Vasile Prepeliță.

CHIȘINĂU, 29 ian — Sputnik. Părintele Vasile Prepeliță a organizat duminica trecută un săniuș de pomină pentru copiii din satul Buțeni, Hâncești, acolo unde slujește și unde a organizat și activitatea Centrului Ortodox "Filocalia".

El a remorcat de mașina sa o coloană imensă de sănii pline cu copii pe care i-a plimbat prin tot satul. Săniușul a durat nici mai mult, nici mai puțin — ci tocmai 3 ore.

Preotul a postat pe pagina sa de Facebook două filme video și mai multe fotografii de la memorabilul eveniment. Și un text.

"Astăzi, după Sf. Liturghie, copii Centrului Ortodox "FILOCALIA", din satul Buțeni s-au bucurat de o zi neobișnuită. Împreună cu părintele Vasile (din modestie, părintele vorbește despre el la persoana a treia — n.n.), au fost la un săniuș de neuitat, petrecând trei ore împreună și bucurându-se de vremea frumoasă de afară. Deja al treilea an organizam așa eveniment. Facem misiune printre tineri, suntem o familie numeroasa și ne întâlnim de 4 ori pe săptămâna! Fiți ca copiii și o să vă mântuiți!!!", a scris părintele Vasile Prepeliță.

În discuțiile la această postare pe Facebook, preotul afirmă că a avut și el o mare plăcere de la această distracție, nu doar copiii.

Fluxul de știri
0