Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Silvia Radu, nemulțumită de piețele din Capitală. Iată ce vrea să facă

© Sputnik / Miroslav RotariSilvia Radu
Silvia Radu - Sputnik Moldova
Abonare
În următoarele două săptămâni, Primăria va „veni cu soluții"

CHIȘINĂU, 29 ian — Sputnik. Primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu vrea să reamplaseze piețele din Capitală.

Silvia Radu i-a solicitat conducerii Direcției Comerț a Primăriei Municipiului Chișinău să identifice, în decurs de două săptămâni, soluții pentru reamplasarea tuturor piețelor din Chișinău care se află pe terenuri private.

Ca urmare, toate piețele, cu excepția Pieței Centrale, care este amplasată pe terenul municipalității, urmează să fie mutate în alt loc.

„Prin realizarea acestui plan se vor evita în viitor situații precum cea de la piața de pe strada Bogdan Voievod, care va fi închisă, din motiv că proprietarul terenului a decis să-l valorifice în alt mod", a declarat Silvia Radu pentru presa locală.

La rândul său, Șeful Direcției Generale Comerț, Alimentație Publică și Prestări Servicii, Marcel Zambițchi, a declarat că pentru o astfel de reorganizare este necesar un studiu minuțios.

„Trebuie să avem un plan de reamplasare pentru toate piețele care nu se află pe teren municipal. Subiectul trebuie să fie supus ulterior și dezbaterilor publice", a subliniat primarul interimar.

Fluxul de știri
0