Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul Dăncilă de la București a trecut - scor surprinzător

© AFP 2022 / Octav GANEAVasilica-Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea
Vasilica-Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
„Teodorovici l-a creat, Vâlcov l-a violat, iar acum Teodorovici îl va pune la loc", "Avem un prim-ministru a cărui imagine se poate clădi odată cu acest nou guvern"

CHIȘINĂU, 29 ian, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum era de așteptat, guvernul Viorica Dăncilă a trecut de votul Parlamentului, dar surpriza nu a lipsit! De această dată, surpriza a fost scorul, mult mai mare decât se așteptau mulți analiști.

Scorul anunțat oficial a fost 282 de voturi "pentru" și 136 "împotrivă". Deci, scor total favorabil guvernului care înregistrază o premieră — este cel dintâi executiv român condus de o femeie.

Declarații aplaudate au avut "rebelul" Ponta și Varujan Vosganian.

"Trebuie să lăsăm guvernul să muncească", a spus Ponta, care a continuat cu o ironie la adresa echipei Dragnea: "Va munci cu siguranță, mai ales pentru a reveni la Codul Fiscal din 2015, un Cod pe care Teodorovici l-a creat, Vâlcov l-a violat, iar acum Teodorovici îl va pune la loc".

Vasilica-Viorica Dăncilă - Sputnik Moldova
Politică
Viorica Dăncilă a fost desemnată premier de președintele român, Klaus Iohannis

La rândul său, Varujan Vosganian a făcut o declarație în stil propriu — "Propun un pact colegilor din opoziţie: ocupaţi-vă de Dragnea, noi ne ocupăm de guvernare".

El a continuat: „Când se investeşte un nou guvern, avem un bun prilej de meditaţie cu privire la ceea ce lăsăm în urmă, la ceea ce ne aşteaptă", a declarat Varujan Vosganian. "Nu ştiu cine are de câştigat din inocularea unui sentiment de neputinţă. Chiar cu trei propuneri de prim-ministru, produsul intern brut a crescut cu peste 90 de milioane de lei", a atras atenția parlamentarul ALDE.

Despre Viorica Dăncilă și gradul ei scăzut de notorietate, Vosganian a găsit și aici o formulă intersantă: "Avem o mare şansă că avem un prim-ministru a cărui imagine se poate clădi odată cu acest nou guvern".

Formalitățile de la Cotroceni se vor derula în regim de urgență pentru ca noul Guvern să treacă la treabă.

Fluxul de știri
0