Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Bani pentru grădinițele din Moldova: Cum pot fi accesați

© Photo : PrivescRita Manole
Rita Manole - Sputnik Moldova
Abonare
Fundaţia de Binefacere a Primei Doamne "Din suflet" își propune să repare 500 de instituții preșcolare în anul 2018 și să construiască 100 de complexe sportive.
Bani pentru grădinițele Moldovei! Cum pot fi accesați

 

500 de grădinițe din țară vor putea beneficia, în 2018, de bani din partea Fundaţiei de Binefacere a Primei Doamne "Din suflet". Tot ce trebuie să facă administratorii instituțiilor preșcolare pentru a beneficia de finanțare este să depună o cerere la Fundație.

„Sunt trei criterii de conformitate pentru ca instituțiile preșcolare să beneficieze de suport. Administrația grădiniței și un grup de inițiativă format de părinți trebuie să expedieze o solicitare către fundație. Doi, solicitarea trebuie să fie coordonată și aprobată de autoritatea publică locală. Și trei, în solicitare trebuie să fie menționate problemele stringente cu care grădinița se confruntă", spune Rita Manole, membru al consiliului de administrație al Fundației.

Tot pentru 2018 este prevăzută construcția a 100 de terenuri de sport în toate regiunile ţării.

„Tot în acest an vom continua programul naţional de promovare a modului sănătos de viață. În 2018 ne propunem să construim încă 100 de terenuri de sport. Criteriile de conformitate pentru ca localitatea să beneficieze de un complex de sport sunt: Unu, autoritatea publică locală trebuie să facă o solicitare la Fundația „Din Suflet". Doi, este necesară decizia consiliului local privind construcția complexului sportiv, și trei, solicitarea trebuie să include argumentarea privind necesitatea construcției unui astfel de complex", conchide Rita Manole.

Totodată, reprezentanții Fundației își propun să asigure cu ghiozdane școlare peste 10 mii de copii, care vin din familii social-vulnerabile și să-i ajute financiar pe vârstnici, iar alți copii cu deficiențe de auz vor beneficia de implant Kohlear.

Potrivit Ritei Manole, pe parcursul anului 2017, pentru 75 mii de persoane au beneficiat de ajutor din partea Fundaţiei de binefacere a Primei Doamne "Din suflet".

Fluxul de știri
0