Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Greșelile comise de antreprenorii începători

© Sputnik / Alexandr OsmatescoDaniela Dascaliuc
Daniela Dascaliuc - Sputnik Moldova
Abonare
Antreprenorii începători acumulează datorii sau falimentează deoarece nu evaluează corect forța de muncă disponibilă și preferințele consumatorilor.
Greșelile comise de antreprenorii începători

 

Studierea superficială a pieței, forței de muncă și a legislației sunt cele mai frecvente greșeli comise de antreprenorii începători. Vorbim despre emigranții moldoveni care solicită finanțare pentru lansarea afacerilor în cadrul Programului "Pare 1+1". În consecință, ei cheltuiesc sume mai mari decât cele planificate inițial pentru gestionarea businessului.

Acestea sunt însă cazuri cu final fericit. Încă unii întreprinzători falimentează din cauza evaluării incorecte a pieței și forței de muncă. Opinia a fost exprimată de șefa Direcției finanțare a Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Daniela Dascaliuc, în cadrul interviului realizat de jurnalista Maria Dimineț.

Cea mai mare greșeală este calculul incorect a forței de muncă. Moldovenii pornesc o afacere fără a se convinge că există specialiști pregătiți să efectueze lucrările necesare.

"Nu studiază piața forței de muncă. Avem situații în sate când nu are cine să lucreze. Nu analizează bine pregătirea profesională a persoanelor angajate în cadrul întreprinderii. De asemenea, nu analizează bine cererea față de produsul pe care vor să-l scoată pe piață. Nu se asigură dacă legislația țării noastre permite comercializarea pe piața internă sau externă a acestui produs", a precizat Daniela Dascaliuc.

Fluxul de știri
0