Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

De ce a pierdut Simona Halep

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaSimona Halep
Simona Halep - Sputnik Moldova
Abonare
Presiune psihică, epuizare fizică sau doar ghinion? Ce spun românii după înfrângerea suferită

BUCUREŞTI, 27 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Simona Halep a fost învinsă, astăzi, la Melbourne, ea ratând atât primul trofeu de Grand Slem din carieră, dar şi prima poziţie în clasamentul mondial pe care a deţinut-o 16 săptămâni consecutiv.

Теннис. Гран-при Porsche 2017. Третий день - Sputnik Moldova
Sport
(VIDEO) Șarapova a izbucnit în plâns după meciul cu Halep

Jucătoarea noastră a fost învinsă de Caroline Wozniacki, după un meci memorabil şi extrem de tensionat. A fost 7-6, 3-6, 6-4 pentru jucătoarea daneză, care va trece, de mâine, pe primul loc WTA.

Halep declara ieri că este mai relaxată şi că astazi va face tot ce poate mai bine, întrucât nu mai simte presiunea meciului.

Chiar şi aşa, Simona Halep a precizat că are emoţii.

Jocul a fost extrem de tensionat, dificil, epuizant.

Înfrângerea suferită astăzi a afectat-o pe Halep, care a făcut cu greu declaraţii la finalul partidei. Ea le-a spus jurnaliştilor că nu îi este uşor să vorbească şi a explicat motivele care au dus la eşec.

Tatăl Simonei Halep s-a întâlnit la Chișinău cu sportivii moldoveni - Sputnik Moldova
Video
Tatăl Simonei Halep s-a întâlnit la Chișinău cu sportivii moldoveni

Halep a vorbit despre accidentarea la gleznă care i-a ridicat probleme, dar şi despre starea psihică din acel moment.

„Sunt tristă, nu am putut câştiga, dar Caroline a fost mai bună ca mine. Poate a patra oară va fi cu noroc", a declarat Halep, potrivit Adevărul

Chiar dacă a pierdut acest meci, jocul său s-a îmbunătăţit considerabil. Mai mult decât atât, meciurile disputate cu adversarele sale anterioare au demonstrat cât de puternică psihic a devenit jucătoarea româncă.

Chiar şi în finala de astăzi, cu Wozniacki, a arătat rezistenţă în multe momente importante ale meciului, mai ales în setul secund şi în debutul decisivului.

De ce a pierdut, însă, Simona? Un răspuns ar putea fi găsit în numărul mare de ore jucate în plus de Halep, până în finală. Poate din acest motiv nu a mai avut forţă în lovituri, în finală.

Românii, în majoritate, au numai cuvinte de laudă la adresa ei, după acest meci.

„Nu Wozniacki, ci glezna stângă a câştigat! Simona a făcut un turneu excepţional şi a luptat ca o leoaică în finală! Bravă, Simona!" a scris pe Facebook Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului.

„Ştiam eu de ce nu m-am uitat… Meci interzis cardiacilor. Felicitări, Simona Halep!", a scris şi Magda Bistriceanu, purtător de cuvânt al Partidului Mişcarea Populară, pe pagina sa de Facebook.

Sunt sute de mesaje care au un numitor comun: felicitările adresate jucătoarei noastre, dar şi încurajările ce, cu siguranţă, îi vor ridica moralul şi o vor face să fie mai puternică în competiţiile viitoare.

Fluxul de știri
0