Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Experții au avut dreptate: În curând, Moldova va rămâne depopulată

© Sputnik / Miroslav RotariChișinăul modern: atenție la trotuare
Chișinăul modern: atenție la trotuare - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova riscă să rămână aproape depopulată în doar câțiva zeci de ani. Și, de data aceasta, acest lucru îl afirmă nu demografii moldoveni, ci experții ONU.

CHIȘINĂU, 27 ian — Sputnik. Republica Moldova riscă o gravă cădere demografică — este constatarea pe care o putem face parcurgând un studiu publicat recent de ONU.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Igor Dodon face pronosticuri sumbre: Moldova va deveni o ţară depopulată

Potrivit experților, populația țării noastre se va micșora cu 19 la sută până în 2050, astfel ne vom poziționa printre primele zece țâri din Europa de Est a căror populație va scădea cel mai mult până în anul 2050.

Potrivit raportului Organizației Națiunilor Unite, în 2050, populația Moldovei se va reduce până la 3,2 milioane, iar în 2100 va ajunge până la aproximativ 1,9 milioane.

Raportul ONU arată că principalele cauze ale scăderii considerabile a populației în primele 10 țâri din clasament sunt ratele scăzute ale natalității și emigrarea.

Bulgaria este în fruntea clasamentului, cu o populație care va scădea cu 23 la sută până în 2050. Topul este completat de Letonia, cu o scădere de 22 la sută, Republica Moldova — cu 19 la sută, Ucraina — cu 18 la sută, Croația, Lituania și România — cu 17 la sută.

Însă, la nivel global, populația va crește până la aproximativ 10 miliarde de oameni, datorită dublării numărului de locuitori pe continentul african.

Fluxul de știri
0